Noul sistem de impozitare al tranzactiilor imobiliare 2007


Incepand din 2007, sistemul de impozitare în domeniul tranzactiilor imobiliare se schimba radical. Daca pâna acum, pentru vanzarea unui imobil care a fost detinut mai putin de trei ani, se aplica o un impozit de 16 la suta la diferenta dintre valoare de vanzare si valoarea la care imobilul fusese cumparat initial, dupa 1 ianuarie 2007 va fi impozitata întrega valoare de tranzactionare.

Numarul taxelor se vor reduce, fiindca taxa de vanzare-cumparare si impozitul pe profit care se platesc acum, vor fi înlocuite de impozitul pe valoarea tranzactiei. Taxele vor creste pentru imobilele au o valoare mai mica de 200.000 lei, care constituie cea mai mare parte a tranzactiilor imobiliare.

Astfel, vanzarile efectuate într-o perioada mai mica de trei ani de la data achizitiei imobilului vor fi impozitate cu trei la suta, daca au valori mai mici de 200.000 lei, si cu o suma fixa de 6.000 lei plus doi la suta, pentru sumele mai mari de 200.000 lei.

Pentru imobilele care se înstraineaza într-o perioada mai mai mare de trei ani de la data achizitiei, va fi aplicat un impozit de de doi la suta, pentru valori mai mici de 200.000 lei, si o suma fixa de 4.000 lei plus 1% din valoare, pentru tranzactiile mai mari de 200.000 lei.
Ai nevoie de ajutor? Ne puteti contacta pe
Acest site foloseste Cookies pentru a imbunatati experienta navigarii si a oferi servicii mai usor de utilizat.
Informatii detaliate despre Termeni si conditii, Politica GDPR

Sunt de acord