ID Oferta: 106 Numar Afisari: 6926
DataUltimei Actualizari: 18.10.2021
Vezi toate ofertele vanzatorului

CABANA RUSTICA PE MELEAGURILE OASEI



Caracteristici:

Localizare: Sebes, Alba

Adresa: Oasa

Pret: de la 5  EUR la 7 EURcamera/noapte

TVA: inclus

Tip Proprietate: Pensiuni cazare

Tip Tranzactie: Promovare

Suprafata Utila: 500 m2

Suprafata Construita: 440 m2

Suprafata Balcoane: 10 m2

Teren: 1500 m2

Tip Teren: Intravilan

Front Stradal: 80

Numar de camere: 12

Numar de bai: 1

Numar de toalete: 2

Numar de dusuri: 1

Orientare: Nord Est

Etaj: 1 / etaj+parter

Gradina: Privata

Parcare: In curte

Incalzire: Soba/teracota

Anul Constructiei: 2002

Utilitati: Apa, Curent, Telefon, Canalizare,

Detalii Consultant:

Rodica Pop
Mobil: 0744236883
rodica.pop@consulting4you.ro
office@consulting4you.ro

Detalii:

Cabana noastra este construita pentru iubitorii de arta si nu numai; se afla situata pe drumul care duce la Valcea, un loc mirific numit Gura Curpatului, loc care face ca cele cinci judete Valcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj sa-si dea mana una alteia, strigand parca in gura mare ca aceasta comoara le apartine tuturora.

Cabana noastra fiind situata la marginea padurii de molizi gazduieste o priveliste deosebita, unde poti face terapie cu ioni de brad si unde aerul este puternic ozonat, departe de poluarea urbelor.

Pentru iubitorii de munte este o locatie minunata, deoarece de aici va puteti infrupta din bunatile naturii, puteti sa gustati din fructele de padure existente (afine, zmeura, ciuperci), puteti sa faceti drumetii, pescuit pe lacul de acumulare Oasa, puteti sa va bucurati de tot ceea ce inseamna MUNTE.
Privelistea
este una spectaculoasa, de o frumusete captivanta, pe perioada intregului an: vara ne incanta pajistile pline de flori multicolore, toamna este o feerie de galben - ruginiu pe fundalul verde al brazilor, iarna acopera totul intr-o mantie de poveste iar primavara aduce gingasia branduselor si ghioceilor.

Partia de ski de la Surianu deschisa din iarna 2009, gazduieste iubitorii de ski pana in luna Mai. Aceasta este practic prima pârtie ce va funcţiona într-o zonă ce se aşteaptă să explodeze în viitorii ani din punctul de vedere al interesului turistic. Pârtia este situată nu departe (la aproximativ 2 km) de Poarta Raiului, o viitoare staţiune montana. De aceea pentru dumneavoastra, inchiriem skiuri, se pot face plimbari cu ATV, echitatie, motocross, paintball, trasee montane si vanatoare.

Astfel, cabana noastra va ofera posibilitatea de a va indragosti cu adevarat de acest fascinant munte avand mereu garantia unui sejur confortabil, in weekenduri, precum si in sarbatorile legale: Craciun, Revelion si Paste!

Finisaje:

Mobilat: complet

Confort: 3

Stare Interior: buna

Izolatie: interioara, exterioara,

Pereti: vopsea lavabila, lambriu,

Podea: dusumea, mocheta,

Ferestre: lemn,

Usa de intrare: lemn,

Usi de interior: lemn,

Dotari:

Alte Dotari: balcon, gradina, terasa, parcare, debara, boxa la subsol,

Bucatarie: mobilata, utilata,

Dotari Imobil: acoperis, curte, gradina, scara interioara, semineu,

Electronice: fier de calcat, cafetiera, uscator par, dvd, toaster, masina de spalat rufe, frigider, cuptor microunde, aragaz, masina de spalat vase, robot bucatarie, aspirator, tv,

Living: semineu, canapea, loc de servit masa,

Tip Locatie: munte,

Localizare pe harta:

Descriere zona:

        Când pui punct unei călătorii cu şapte-opt locuri de văzut, ai vrea ca ultimul de pe listă să fie „cel mai” dintre toate. N-ai ce-i face, aşa gândesc turiştii! Adică toţi cei ce se simt bine în natură. Aşa se face că Valea Frumoasei iese dintre rânduri ca un loc atât de special, încât şi lui i s-ar potrivi numele de „Poarta Raiului”. „Paginile de vacanţă” îl preţuiesc cum se cuvine, pentru că a fost dintotdeauna un ţinut de nesfârşită linişte. Exact cum trebuie la capăt de drum.

Toate-s ca la începutul lumii, cu copaci crescuţi din aceeaşi tulpină, cu cărări sălbatice din rădăcini de brad, cu păşuni grase, Peisaj cu brazi si pace...necălcate, de zici că toate s-ar fi retras din cale tăcerii care cuprinde Frumoasa. Şi totuşi, zona e printre cele mai căutate de turişti, cabanele regăsindu-se doar după ce pătrunzi în inima acestui ţinut larg, acoperit acum de omăt.

 

 

Se poate ajunge cu maşina pe acelaşi DN 67, pornind atât din Sebeş înspre Oaşa, făcând stânga de-a lungul barajului, apoi din nou la stânga după ce treci de ultimul viaduct peste lacul Oaşa. Pe hartă, rezervaţia apare undeva în sud-estul Munţilor Şureanu, Drumul spre tara Frumoasei...la limită cu Munţii Lotrului şi cu Munţii Cindrelului. De fapt, chiar şi drumul încolo te convinge de pacea locurilor pe care umează să le cunoşti. Începând cu traversarea barajului, drumul şerpuieşte între apele lacului şi parapetul înalt al versanţilor, intrând apoi adânc în pădurea întunecoasă de molid şi brad.

Foarte aproape de Valea Frumoasei se află rezervaţia botanică Lunca Tărtărăului. Studiile academice spun că e vorba de un areal ce conservă o vegetaţie de mlaştină specifică Meridionalilor (ca în cazul Luncilor Prigoanei), fiind foarte puţin modificată de intervenţia omului. Mlaştina, în sine, se află într-un mic bazinet al Pârâului Tărtărăului (lung de 8 km), având o lungime de circa 1 km şi lăţimea de 250 m. Terenul e umed, cu fâneţe, mlăştinos şi destul de imprevizibil. Îl vei recunoaşte după deschiderea largă a peisajului, cuprins ca o lagună între culmile domoale şi împădurite dimprejur, cu altitudini între 1400 – 1500 m.

In Lunca Tartaraului, de langa Valea Frumoasei

Ne oprim aici. Nu te întrista, drumul înapoi spre casă te va duce pe acelaşi traseu, pe aceeaşi Vale a Sebeşului. Mai rămâi doar câteva clipe în liniştea vântului din Valea Frumoasei. S-ar putea să nu-l uiţi niciodată...