Cursuri de golf la Cluj-Napoca


ofertele proprietarului |  inapoi |  tipareste |  solicita informatii


1790

Numar Afisari: 4082
Ultima Actualizare: 27.04.2016

Caracteristici agrement si sport la cluj:


  • Localizare: Cluj Napoca, Cluj
  • Adresa: Cluj-Napoca
  • Tip Tranzactie: promovare

Detalii Consultant:


Pop Rodica
Mobil: 0744236883
rodica.pop@consulting4you.ro
office@consulting4you.ro

Detalii Proprietar:


Vince Kelly
0746788101
vincekellygolf@hotmail.com

Detalii agrement si sport la cluj:


Joaca Golf la Cluj cu antrenorul Vince Kelly!

De ce tocmai golf? Cateva motive ar putea fi: Jocul de golf este o industrie mondiala cu valoare financiara net superioara oricarui alt sport. Sunt anuntate 10 proiecte de teren de golf in Romania, din care cateva finalizate. Vor rezulta complexe turistice cu nivel occidental de servicii, zona rezidentiala impresionanta in jurul lor si accent pus pe turism extern.

Raspuns la intrebarile frecvent intalnite 

Ce inseamna hcp?

HCP-ul este valoarea unui jucator de golf la nivel de amatori, conform clasamentelor si conventiilor internationale. Un jucator profesionist nu are handicap.

Acest numar este oarecum similar clasamentului WTA din tenis unde jucatorii castiga un numar de puncte functie de competitiile castigate.

Tot astfel si la golf, hcp-ul se calculeaza printr-o medie artimetica a celor mai bune 10 din 20 scoruri (obtinute la 18 green-uri sau cupe) din care se scade 72 (dificultatea unui teren de golf).

La ce varsta se poate incepe acest sport?

Nu exista limita minima sau maxima de varsta pentru a practica golf. Nu este un sport foarte solicitant dar nici usor de practicat mai ales daca iti propui un nivel inalt de performanta.

Performanta la nivel profesionist este greu de obtinut. Exista insa competitii suficiente si la nivel amator unde si premiile sunt convingatoare.

De ce echipament am nevoie?

Nu este obligatorie cumpararea unui echipament de golf.

Pentru inceput sunt suficiente 4-5 crose de diferite marimi.

Uneori sunt primite gratuit de la teren, in majoritatea cazurilor se inchiriaza tot de la teren si cine doreste poate cumpara second la preturi foarte bune.

Minim am discuta de 15 euro pentru cumparat crosa second in stare foarte buna pe care o poti utiliza si peste multi ani.

In ce consta jocul de golf si cat de repede se poate invata?

A juca golf inseamna a duce mingia de la start la destinatie, in cupa steagului, din cat mai putine lovituri. Un teren de golf are cel putin 9 trasee sau cupe (green-uri).

Un joc complet dureaza cam 3 ore pentru un grup de 2 persoane ce parcurg 18 green-uri. Fiecare green (cupa) are un numar regulamentar prevazut de lovituri.

Spre exemplu pentru distante pana in 200 m aveti 3. Daca ati facut din 4 atunci scorul Dvs este +1, daca a fost din 2 atunci scorul este - 1 pentru cupa respectiva.

Numarul total de lovituri pe care le faci parcurgand toate 18 cupe reprezinta scorul final. Cu cat este mai mic cu atat esti mai sus in clasamentul unei competitii, respectiv cu atat este mai mic numarul tau de hcp (valoarea ta ca jucator).

A deprinde principial miscarea corecta pentru lovirea mingiei iti poate lua, functie de seriozitate si aptitudini, intre 15 si 30 ore corecte de antrenament.

La competitii puteti participa din a 3 luna de antrenament, timp in care se cere sa stiti regulile forma scurta (termen a 3-4 pagini A4) pentru a fi in masura sa treceti testul de aptitudini teoretice si practice pe teren. In urma testului veti putea obtine card-ul ce atesta faptul ca sunteti jucator de golf.

Pentru el platiti o data in viata o suma intre 200-500 euro. Pe baza lui aveti acces pe orice teren din lume unde se admite pana la hcp-ul Dvs. Pe masura ce perseverati hcp-ul va scadea foarte mult iar astfel si placerea Dvs de a juca.

Veti avea reala sansa sa castigati competitii nationale deoarece sistemul de calcul al scorului va avantajeaza fata de competitorii experimentati

               

      

 



Inapoi Tipareste Cere Info


Oferte similare de agrement si sport la cluj Cluj Napoca:



Ai nevoie de ajutor? Ne puteti contacta pe
Acest site foloseste Cookies pentru a imbunatati experienta navigarii si a oferi servicii mai usor de utilizat.
Informatii detaliate despre Termeni si conditii, Politica GDPR

Sunt de acord